13-03-2023 -

Pæsenteres i samarbejde med Broager Sparekasse

U13

FC Sønderborg - Ribe BK 5-0

Vi er startet rigtig stærkt ude her i foråret. Vi har vundet 3 ude af 3, samt lukket 0 mål ind og scoret 10 mål i de 3 kampe.

Dagens modstander var Ribe, det er et hold som vi har aldrig vundet over. Vi i trænerteamet havde lagt en god gameplan for kampen som skulle give og en sejrer. Drengene var top klar til dagens kamp. Vi starte kampen med nogle gode chancer, som vi desværre ikke fik scoret på. Efter 14 min spil score vi til 1-0 (Liam Juhl). Det tage lidt pusten ude af Ribe spillerne. Ribe er med i kampen uden at skabe de store chancer. Efter 27 min score Liam Bailey til 2-0.

I halvlegen snakker vi om, hvor meget plads Ribe giver også ind central, det skal vi udnytte og ligger en god plan til anden halvleg. Vi kommer ude til anden halvleg med stor selvtillid og mod og spiller Ribe ude af banen. Vi skaber mange chance og score på 3 af dem. Først Nicolai til 3-0 assist af Müller, Villads til 4-0 assist af Müller også til 5-0 Villads igen og assist af Müller igen. Drengene arbejde hårdt på træningsbane og det kan vi se nu, at det giver pote.

Målscore: Liam Juhl, Liam Bailey, Nicolai Hansen og Villads Nissen *2

Assist: Liam Bailey og Müller *3

U14

FC Sydvest - FC Sønderborg 2-4 (2-0).

Denne torsdag aften starter vi U14 turneringen op igen efter vinterpausen. Vi er taget på besøg hos Sydvest, som til stor undren og kritik har planlagt første turneringskamp på græs. Eller noget som engang har været en græsplæne og til denne opstart, først i marts er mere pløjemark end fodboldbane. Vi kommer igang og allerede efter 2 minutter må vi se os selv komme bagud 1-0 efter et hjørnespark hvor vi er uheldige med Alek taber bolden og en heldig Sydvest spiller kan se sig stå helt fri foran kassen, på en noget nær umulig chance at brænde. Herefter får vi godt fat i spillet og til trods for den sørgelige undskyldning af en fodboldbane, så ser vi flere gange rigtigt stærke ud i vores possesion spil. Teknisk er vi bedst, og får sat flere rigtigt fine ting sammen, hvor vi har et par rigtigt gode chancer, og med lidt skarphed kan bringe os foran relativt nemt. Dog må vi erkende at vi på dagen ikke er skarpe nok, og selv med spilovertag, formår Sydvest at score til hhv. 2, 3 og 4-0. Alle mål på omstillinger efter vi selv ikke er skarpe nok på den sidste 3. del af banen, og Sydvest skal have ros for at være effektive. Afslutningsmæssigt får vi endeligt hul på bylden og Aryan scorer til 4-1 med små 10 minutter igen. Herefter fremtvinger vi et straffespark, som Noah scorer sikkert på. Efterfølgende presser vi på og vi har flere muligheder for endnu en scoring, dette gør afslutningsmæssigt at Sydvest går i panik, laver en del frispark, nogle grøvere end andre og derfor slutter de også med 2 gule kort i banken. Til deres fordel bryder det vores rytme og de knokler de 3 point hjem. Ikke en optimal start på sæsonen ift. resultat, og vores restforsvar skal vi have arbejdet med. Men set i lyset af bane og forhold, så er vi meget tilfredse med spillet på bolden.

Målscore: Aryan Rai og Noah Terp.

Assist: Magnus Tue.

Helle FC - FC Sønderborg 2-3 (1-3) .

2 dage efter sæsonåbningen mod Sydvest, er vi taget til Helle, hvor den stod på revanche fra 1. Kamp. Vi kommer endnu engang ud, og føler vi er godt kørende og endnu engang må vi se os selv komme bagud efter 2 minutter og også efter hjørnespark. Helle slår en god bold ind, hvorefter deres målscorer overspringer Seb, og bum så vi igang. Dog skal drengene have stor ros for deres måde at svarer igen på. Vi går i igang med de ting vi arbejder på på træningsbanen, og efter et flot opspil i vores højre side, via en spilvending centralt og et gennembrud ved Calle i venstre side kommer vi på 1-1. Fuldt fortjent. Efterfølgende sætter kampen sig lidt, og begge hold prøver det de hver især vil, og her fanger vi Helle i et forsøg på opbygningsspil, hvor deres stopper spillet Ølle helt fri foran eget mål, og hvor han som sikkerheden selv kan sparke bolden ind til 1-2. Freddie har enormt mange gode momenter inde centralt på banen. Fra hans 10'er position formår han flere gange at bryde modstanderens opspil og sætte de andre godt op. Det samme gælder Ølle helt fremme, som leverer et godt stykke arbejde og det er også ham som sætter Aryan op til 1-3 scoringen inden pausen. 2. Halveg bliver meget rodet, hvor poleret fodbold er en by i Rusland for os. Vi formår ganske få gange at ramme en rød, de gange vi prøver tage tempo ud og flytte bolden, der får vi også Helle flyttet godt rundt, men uden de helt store chancer til følge. Til gengæld formår Helle at bringe spændingen tilbage, da vi efter en periode uden stor succes med andet end at miste bolden efter erobring må konstatere at kampen skal gøres unødigt spændende ved en 2-3 scoring kort tid inden slutfløjt. Trods det holder vi stand og får 3 point med hjem til det sønderjyske, hvor vi nu kan se frem til næste kamp mod Fredericia, ude på onsdag.

Målscore: Magnus Callesen, Oliver Laursen og Aryan Rai.

Assist: Aryan og Oliver Laursen.

U15

FCS U15 vs Esbjerg 3-2 (0-1)

Lørdag kom Esbjerg på besøg i Sønderborg og det endte med en lidt heldig 3-2 sejr til os. Første halvleg var meget lige spillemæssigt men det var Esbjerg som havde de største chancer. Om de bliver snydt for et mål diskuteres stadigvæk og kan desværre heller ikke afgøres når man ser kampen på VEO. Begge hold forsøgte at spille fodbold og det lykkes faktisk rigtig godt. Vi havde problemer i vores fase 1 som ellers plejer at sidde lige i skabet men når vi kom op i fase 2 var det bedre. Igen er vi ikke gode nok på den sidste 1/3 hvor vi ikke spiller chancerne store nok.

2 halvelg går mere til vores side og vi sætter og mere og mere på spillet og Esbjerg får væk fra at spille bolden rundt til at sparke langt. Det betyder også at vi kan komme 20 meter længere frem banen og lægge et tungt pres på dem. De var stadigvæk farlige på deres omstillinger. Vi får scoret både til 1-1 og 2-1 og styre kampen men ud af ingenting 2 min før ordinært spilletid er færdig mister vi en markering og de score til 2-2. Spillerne holder dog fokus og derfor lykkes det også dybt inde i overtiden at få sejrsmålet til 3-2 Vildt vigtig sejr som gør vi spiller med i toppen

Målscore: Malthe 2 og Enis 1

Assist: Theo Baxter x2 og Nicklas Jensen