30-08-2021 -

Læs cheftrænernes udtalelser.

U13

Dalum - FC Sønderborg  1-3  (0-1)

Vi spiller i dag vores tredje turneringskamp og det blev til en sejr mod rækkens formodet stærkeste hold. Det blev en rigtig god kamp hvor begge hold gav sig 100% i alle spillets faser. Dalum gik højt op og pressede os i vores opbygningspil og vi havde det svært med at spille forbi deres aggressive pres. Men det gav os mulighed for at finde mellemrummet mellem deres forsvar og midtbane som vi så udnyttede i stedet for. Det gjorde vi godt. Kampen blev spillet i et højt tempo med masser af nærkampe hvor ingen ville give sig og det var dejligt at se at drengene kan være med i det tempo allerede nu. De steppede virkelig op og gav sig 100%. At vi vinder kampen kunne man ikke sige noget til omvendt havde Dalum scoret på nogle af deres chancer kunne kampen sagtens have tippet til deres side. Men stor ros til drengen at de holder hovedet koldt gennem hele kampen og forsøge at spille fodbold.

Det var en super god kamp hvor alle blev presset til deres yderste. Dem skal vi have flere af. Til sidst vil jeg gerne sende en stor ros til dommeren der virkelig gode det godt.

Kampens målscore:

Aryan: 1

Frederik: 1

Oliver S: 1

Næsby vs FC Sønderborg  2-2  (1-1)

"Højt at flyve, dybt at falde", er den helt rigtige fortælling om denne kamp. Ligeså godt vi spillede i Dalum ligeså ringe var vi i dag mod Næsby. Vi kunne ikke sætte to afleveringer samme og vi vandt stort set ingen nærkampe og så bliver det altså svært. Vi havde ikke fortjent det point vi fik i dag og vi var endda ved at stjæle dem alle tre da vi er foran 2-1 kort før tid. Men i de dødende sekunder score Næsby direkte på et hjørnespark som aldrig skulle være dømt. Vore opbygningspil fungere ikke i dag og vores forsvarsspil centralt er bestemt heller ikke noget at prale af så alt i alt vil jeg sige, at med sådan en dårlig kamp er det faktisk stærkt at få et point.

Vi har i næste weekend Sædding på hjemme bane hvor vi gerne skulle revance denne kamp og komme tilbage på sporet. Det er også den sidste kamp inden puljen ombrydes hvor vi skal spille med i den gode halvdel hvor der spilles om en liga 1 plads i foråret. Den går vi efter men så skal spillet være bedre end i dag.

Vi må op på hesten igen. Og det starter allerede på træningsbanen i næste uge.

Aryan: 1

Frederik: 1

U14

FC Sønderborg vs IF Lyseng  2-7 (0-4)

Denne søndag møder vi IF Lyseng på hjemmebane. Vi vidste hvad Lyseng ville komme med og havde lagt en plan som skulle sikre en sejr. Det blev dog langt fra tilfældet. Lyseng starter med en usædvanligt højt pres, og dette stresser os i opbygninsspillet. Allerede efter første spilminut kommer vi bagud grundet manglende kvalitet. Vi lignede mildest talt nogle som var bange for at spille fodbold i 1. Halvleg. Selvom vi tiltider forsøger tage fat i spillet må vi erkende at niveauet ikke er højt nok, og vi indkassere 4 mål på personlige fejl, hvor vi ligner nogle som ikke var kommet ud af sengen. Derfor er vi bagud 0-4 ved pausen. Vi fik snakket tingene igennem og aftalte at forsøge med de helt basale ting først. Og fra 2. Halvegs start kommer vi ud, og ser der faktisk ikke skulle mere til for at skille Lyseng fra hinanden. Vi laver 2 mål inden for de første 5 minutter og Lyseng har det meget svært de næste 20 minutter. Vi formår dog ikke udnytte momentum, og herefter går gassen af ballonen. En blanding af træthed og frustration leder til vi falder tilbage til samme mønster som i 1. Halvleg og indkassere herefter 3 mål inden for de sidste 10 minutter. Som leder til slutresultatet 2-7.

Dagen bød på en lærerig oplevelse hvor vi meget voldsomt blev gjort opmærksomme på hvor vigtig det er at vi gør os umage hver gang vi træder på banen.

Næste kamp spille d. 4/9 på udebane mod Dalum.

Enis Zeqiri : 1

Theo Baxter: 1

U15

Fc Sønderborg U15 - Middelfart  3-1 (1-1)

Vi kommer ind til kampen, hvor vi inden kampstart modtager en skade så vi måtte rokere i opstillingen. Starten bliver vi presset i bund af deres offensive pres. Vi har svært ved at spille os ud af, hvor vi mister bolden foran eget felt. Hvor vores målmand Laurits redder 2 friløbere. Vi får lagt en lang bold ned på modstanders banehalvdel som der forsvar kikser og bag ligger Rasmus og modtager bolden som løber ned og score 1-0. Midt i halvlegen modtager vi yderligere 2 skader som gør vi må ændre på tingende igen og spille med nogle spillere som ikke spiller på deres vante positioner. Og dermed ikke flere indskiftnings muligheder. Slutningen af halvlegen får modstanderen et straffespark efter klumpspil inde i vores felt, hvor de scorer 1-1. I anden halvleg har vi svært ved at få tingende til at fungere som aftalt og svære bliver der da vi får et gult kort. Dog for vi sendt Rasmus afsted igen og gør der til 2-1 trods en mand i undertal, Modstanderne presser på hvilket giver os flere muligheder i modsatte ende og det ender med Albert får løbet sig fri af modstander der vælger at nedlægge Albert i feltet. 3-1 Albert score sikkert.

"Jeg vil give spillerne en kæmpe ros, til trods for vores modgang og ikke får vores spil til at køre, så kæmper de til sidste fløjt."

Vores næste kamp er hjemme mod Dalum d 2/9 kl 19.00

Ramus K. Andresen: 2

Albert Rrahmani: 1

U17

Ikast FC - FC Sønderborg 2-3 (0-1)

Lørdag stod den på bustur til Ikast sammen med U19, som skulle spille i Holstebro. Med ankomst 3 timer før kampstart. Så havde vi masser af tid, til at bruge på det sociale. Vi fik set lidt af FC Midtjylland Superliga hold træne. Vi var i Ikast Stadome og se den store indendørs kunstgræs hal.(Billed) Fælles frokost i cafeteria, og første halvleg af kampen imellem FC Midtjylland - Esbjerg U17 Liga. Nu var fokus lagt på vores egen kamp. Tager man udgangspunkt i kampens resultat på 2-3 er det virkelig tilfredsstillende. Vi spiller en taktisk kamp og udnytter vores fysik,få berøringer og hurtigt boldomgang. Samtidig er vi fremragende til at dække vores modstander mand/mand. Vi kommer rigtig godt fra start. Lægger et højt pres og får scoret på frispark. Herefter bliver Ikast mere spilstyrende. De er meget på bolden, og gør at vi må løbe rigtig meget. De kommer dermed til store chancer, men vi er dygtige til at afværge. I den periode spiller vi meget på vores kontra, som er tæt på at komme yderligere foran. 2.halvleg ser billed meget ud som i første. Men vi får virkelig sammensat, nogle gode kombinationer. Og spiller os frem til både 0-2 og 0-3. Kampen bølger frem og tilbage og vi får tildelt os et straffespark. Desværre uden resultat og derefter kommer der et stort pres på vores bagkæde. Ikast får scoret 2. gange, men vi kæmper alt hvad vi lært. Og kan tage hjem til Sønderborg med 3 point.

"En fremragende holdindsats og en super dag i Ikast".

Næste kamp spilles imod FC Skanderborg på Lørdag kl 14. på Sønderborg Stadion.

Oskar Erichs: 1

Jacob Salomonsen: 1

Philip Bockmann: 1

U19

FS Holstebro vs FC Sønderborg 5-0

FC Sønderborgs U19 hold var i lørdags på en svær udebaneopgave imod FS Holstebro. Kampen endte desværre 5-0 til Holstebro. Når man taber 5-0, kan man ikke tale om en ufortjent sejr, men resultatet afspejler dog ikke fuldstændig kampbilledet, hvor vi i flere perioder har noget momentum, og også flere store chancer.

Vi skal hurtigt op på hesten igen, hvor vi allerede på onsdag, hjemme møder Herning Fremad.