Ugens kampreferater

11-04-2022 -

Kampreferater udgives i samarbejde med Broager Sparekasse

U13 Liga 1 FC Sønderborg U13 Vs Esbjerg 1-3 (1-1)

I den her weekend vi mødte Esbjerg, som vi havde en forventning om at vi kunne spille lige op med og måske hente en sejr. Sådan gik det desværre ikke, da vi ikke fik udnyttet vores første halvleg godt nok. Kampen var præget af meget vind, så en halvleg havde man medvind og en halvleg med modvind. Esbjerg starter bedst på trods af modvinden og kommer også foran med 0-1 efter 4 aktioner hvor vi kunne have afvist dem. Men vi arbejder os ind i kampen, og i de sidste 20 min foregår alt spillet på Esbjergs banehalvdel. Vi ligger et tungt pres og får erobret bolden højt og får mange afslutninger, men desværre uden nok kvalitet og uden det fornødne held hvor det bliver stolpe ud i stedet for stolpe ind. Der skal faktisk også et selvmål til fra Esbjerg som gør vi får scoret. Men ingen kunne have sagt noget, hvis vi havde været foran med 3-1 eller 4-1 ved halvlegen. Vi går ud til anden halvleg med aftale om at arbejde endnu hårdere og se om vi kan få skubbet spillet op. Men det er svært pga vinden. Jeg synes dog vi løser der fornuftigt og kommer også til et par chancer hvor vi burde have scoret. Men Esbjerg er skarpere og de får scoret 2 gange og vinder helt fortjent med 1-3. De var bedre og køligere når de havde målchancen.

Vores fase 1 fungeret igen fint men vi har det svært når vi skulle i etableret opbygningsspil. Vores første berøringer og pasninger havde ikke kvalitet nok. Men faktisk en meget lige kamp der viser at vi godt kan være med på det her niveau. Næste weekend er der ingen kamp - da vi i påsken deltager i en turnering i Holland.

Målscore: Selvmål

U14 Sønderborg-Årslev U14. 1-2 (0-1)

Lørdag middag tog FCS U14 imod Årslev på Frøs Arena. Årslev har fået en meget god start på sæsonen og har scoret 15 mål i deres første 5 kampe. Fra efterårssæsonen har vi lært at Årslev er store fysiske spillere som spiller med lange bolde fra deres bagkæde. Vores fokusområde var derfor et højt pres for at tvinge dem til at spille bolden langs jorden. Udover dette var der i kampen fokus på få berøringer, aktion på aktion samt god konstruktiv lyd på banen. Det blæste meget og Årslev startede 1 halvleg i medvind. I 2 minut erobrede vi bolden og vores angriber sendes alene mod mål hvor vi er meget uheldige ikke at komme foran. I stedet udnytter Årslev medvinden og sætter sig på kampen, dog uden at komme til reelle målchancer. Vi lever på hurtige omstillinger og har flere gode forsøg. Desværre komme Årslev i 18 minut foran med et velplaceret langskud godt hjulpet af medvinden. I det 30 minut bliver vores ene stopper skadet og vi bliver nødt til at rokerer rundt på de centrale positioner på banen. Stik mod chancer går Årslev til pause med en 0-1 føring. I 2 halvleg er vores spil mærket af at vi må spille med spillere på nye positioner. Vi står ikke godt nok på banen og får ikke udnyttet medvinden på samme måde som Årslev gjorde i 1 halvleg. I 47 minut scorer Årslev til 2-0. Sidst i kampen begynder vi at presse Årslev tilbage på deres banehalvdel. Vi kommer til flere chancer og i 60 minut reducerer Anders Holbæk på en halvflugter via en Årslev spiller. Vi tror på muligheden og selvom Årslev får et straffe og brænder, er vi meget tæt på en udligning i de sidste sekunder. Vi går endnu en gang fra en tæt og lige kamp med et knebent nederlag.

Vi kan taget meget positivt med fra kampen og vi tror stadig på vi hører til i toppen af vores pulje.

Målscore: Anders Holbæk 1

U15 Fc Sønderborg - Middelfart U-15 1-4 (1-3)

Sæsonens første kamp på græs på Sønderborg stadion. Hvilket også gjorde sig bemærket. Men modstanderen havde samme betingelser som os, en svær bane at spille på. Der var ikke gået mere end 4 minutter før vi allerede var kommet bagud, vi bevarede optimismen, og forsøgte at spille fodbold selv om banen gav udfordringer. Men værre blev det efter 9 minutter, de kommer i gennem og efter et mistimet forsøg på at vinde bolden og så der stod 0-2 vi insisteret på at spille og hvilket gav pote efter 28 minutter hvor vi får presset og vinder boldene, det gør at modstander må lave frispark på os og på et fremragende indlæg fra Albert, på en indøvet detalje, som ligger mellem forsvaret og målmanden kommer Enam først og header bolden i mål 1-2. Vi forsøger at bevare presset. Hvilket resulterer i er kontra til modstanderen som kommer i en 1:1 situation med vores forsvarer som mistimer sit indgreb og 1 træk og modstanderen er forbi og kan let sparke bolden i mål til 1-3. 2 halvleg; Vi snakker om vi skal forsøge at ramme hinanden da vi får modvind, hvilket gør vores betingelser noget svære at arbejde under. Midt i anden halvleg får de sparket bolden i kassen ude fra feltet, uden chance for Lau i målet. 1-4 Vi forsøger stadig at spille bolden rundt, men desværre uden vi bliver rigtige farlige og samtidig må vi skifte ud da både Mikkel og Younes må begge udgå med skader, så vi må tænke i alternative løsninger omkring holdet. Vi ender desværre med et nederlag på 1-4.

Vi må hjem og arbejde videre, på at blive bedre at sidde tæt på vores mad ved dødbolde og være bedre til at de ikke får tid og plads til at vende. Dog ser det rigtig godt ud at vores arbejde på dødbolde idag giver pote og gør vi score.

Vores næste kamp er ude mod VRI d.23.4 kl.12.30

Målscore: Enamullah Popalzai 1

U17 Ikast - FC Sønderborg 3-0 (1-0)

I de første 20 min kommer vi ud og styrer kampen. Vi er dygtige til at være først på bolden, og giver ikke Ikast nogen muligheder. De giver os masser af plads, ved at stå lavt i deres pres. Men i stedet for at udnytte vores chancer. Så lukker vi dem ind i kampen. Som resultere i en scoring, lige før pausen. 2 halvleg er en mærkelig omgang fodbold.Det virker meget rodet for begge hold. Og der er stort set ingen chancer. Men for at udligne, må vi stå højt på banen, i de sidste 10 min. Det er også med til, at Ikast får mange omstillinger. Som de udnytter 2 gange. I dag et resultat, som vi ikke kan bruge, til noget som helst. Vi har svært ved, at spille os frem til chancer. Og vores afslutninger mangler kvalitet.

Men det positive vi kan tage med: Er vi får spillet bolden rundt, i egne rækker. Og får minimeret de personlige fejl. Selvfølgelig skal også nævnes, ingen gule kort i dag.