Nyheder

Ugens kampreferater

16-11-2021 -


Kampreferater udgives i samarbejde med Broager Sparekasse.

U13

I den forgangne uge spillede vi to kampe - pokalkamp mod Sønderjyske og sidste turneringskamp mod Dalum. Vi tabte desværre begge kampe men synes vi kan være vores indsats bekendt i begge kampe.

FCS U13 vs Sønderjyske 0-4 (0-2)

Vi spiller pokalkamp hjemme mod Sønderjyske som har blæst alt modstand til side igennem hele turneringen og er en klar vinder i deres turnering hvor de har vundet alle kampe med minimum 3 mål. Vores gameplay var at stå lidt mere dybt end vi plejer for at gøre det kompakt og hele tiden sørge for at vi havde en spiller i støtte. Det fungeret rigtig godt og spillerne kæmpede 120 procent. Men kan aldrig holde et godt hold fra chancer men vi holdt dem nede på et minimum. Desværre går det galt efter 27 min hvor de får scoret et mål hvor vi ikke får afvist dem i en omstilling. Yderligere 3 min senere score de på et hovedstød som vores keeper er tæt på at tage.

Vi går til halvleg bagud med 2 mål men følger faktisk vi har gjort det godt rent defensivt omvendt er vi ikke kommet til meget offensivt. Vi snakker om i pausen at vi skal fortsætte men turde holde lidt mere ved bolden når vi har den samt turde tage chancen når vi erobre den ved at kikke og løbe fremad. Desværre kommer vi dårlig igang og efter 5 min i anden halvleg har de scoret 2 gange så de nu føre med 4 mål. Jeg må dog rose spillerne for i stedet for at hænge med hovederne så skruer de op for gejsten og kæmper endnu mere og på den måde holder vi dem fra at score mere i kampen. Vi kommer endda frem til at par store chancer hvor vi rammer overliggeren og skyder lige forbi. Med lidt mere held og dygtighed havde vi også fåret scoret to mål.

Flot gået drenge at vi holder hovedet koldt og kæmper videre. Når det er sagt vil jeg gerne rose Sønderjyske som jeg tit har været efter for ikke at turde spille fodbold, men kun sparke og så gå efter 2 bolden. I de mange år jeg efterhånden har spillet mod storebror så er det det bedste fodbold jeg nogensinde har set fra dem. Vi havde ikke en chance for at vinde den kamp og de viste os hvordan man spiller bolden rundt i et højt tempo. Super fedt at se og stort tillykke til dem med sejren både her i pokalen men også i deres turnering.

FCS U13 vs Dalum 1-3 (1-2) 

 Sidste turneringskamp blev en god en af slagsen selvom det endte med et nederlag. De første 10 min af kampen spiller vi dem ud af banen og kommet til en del chancer som resulterer i 1 mål. Vi får god afstand mellem spillerne og får vendt spillet godt og spiller fremragende fodbold med bolden langs jorden. Klassespil. Dalum kommer dog mere og mere ind i kampen og ligger et tungt pres på især omkring vores målspark hvor de lukket os godt. Desværre kommer det til at koste 2 nemme scoringer imod os - men stadigvæk vil jeg gerne rose vores spillere for at turde blive ved med at spille fodbold. Nogen gange går det galt og det skal vi lære af - men udelukkende at sparke lange bolde frem det kan vi gøre når vi bliver senior.

Så vil rose spillerne for at blive ved med at turde. Vi går til pausen bagud med 1-2 og snakker om vi bare skal fortsætte dog med større afstand mellem hinanden når vi spiller den rundt.

2 halvelg bliver meget lige med chancer i begge ender men det ender med at Dalum får scoret til slutresultatet 3-1 endda i undertal.

Kampen var utrolig lige og kunne lige så godt have endt med sejr til os. I den omvendte kamp var det os der vandt 3-1 og da var kampen lige så tæt. Så en fed kamp med en super kulisse med maser af tilskuere og en super dommer som tillod os at spille fodbold men samtidig havde kampen fuldstændig under kontrol.

Tak til Dalum for en god kamp og stort tillykke med første pladsen i puljen. Vi ender som nummer 4 i puljen og kan takke os selv for at have smidt nogle nemme point væk undervejs. Men jeg er sikker på vi har lært sindsygt meget og nu glæder vi os alle til at begynde med 11 mands fodbold.

Vi søger wildcard til bedste række i foråret så skulle det være nogen der kunne tænke sig at komme ud og prøve kræfter med det - hvor vi kommer op mod de bedste hold i Danmark så kommer der en invitation ud til alle moderklubberne inden for kort tid.

U14

Næsby BK vs FC Sønderborg 4-0 (1-0)

Lørdag formiddag står den på en tur mod Næsby. Vi ville meget gerne bygge videre på den fantastiske indsats fra vores pokalkamp mod SønderjyskE, som endte med en sejr til os. Derfor aftalte vi at gøre de samme ting lige så godt. Vi må dog erkende at vi fra start ikke kommer igang overhovedet, vi sidder for langt fra vores direkte modstander I vores markeringer og når vi endeligt erobre bolden, så evner vi ikke at holde fast i den, hvilket betyder vi kommer til at stå meget dybt og forsvare i de første 20 minutter. Her kommer Næsby også foran 1-0 efter et hjørnespark, som vi ikke får afværget særligt godt. Herefter får vi bedre fat, vores markeringer er bedre og dette giver luft til bagkæden som kan komme længere frem, Næsby får sværere ved at sætte spillet og dette er også billedet indtil pausen.

I 2. Halvleg kommer vi ud med et super udtryk, vi kommer højt op i et super fint og sammenhængende pres, så gør Næsby ikke kan spille overhovedet, vi ligger pres på dem ved at erobre højt flere gange, og med meget fine angreb, som bør føre til ihvertfald 2 scoringer. Istedet må vi se Næsby gøre ondt på os via omstillinger, hvor vi bare er uheldige. Nogle gange har vi 3-4 fejl oveni hinanden, og så er det svært at knokle en sejr hjem.

Det ender 4-0 til Næsby, men resultatet er mildest talt misvisende. Drengene fortjente i den grad point. Videre til den næste, som er mod Aarslev.

U15 

Esbjerg - Fc Sønderborg 3-2

Første halvleg Vi spiller vores bedste halvleg i sæsonen. Vi spiller bolden ud af presset vender spillet. Midt i første halvleg får modstanderen gult kort hvilket gør vi får lidt mere plads at spille på og efter godt angreb, får vi hjørne som Albert slår på fjerneste stolpe, hvor Lukas står fri på fjerde stolpe og skubber bold i kassen. Hvilket også er resultet til halvleg.

I halvlegen snakker vi om at vi forstætte vores spil og blive ved. Det var en rigtig god halvleg. Anden halvleg er ikke gammel Da det går galt, de får et hjørnespark, hvor den lander i feltet og tilbage på første stolpe hvor vores kommunikation svigter og den bliver headet forbi Lau som er på vej ud og helt fri står modstanderen og banker den i mål 1-1. Målet 2-1 er stort set identisk til 1-1, hjørnespark som ryger i gennem feltet og bagerste stolpe står en modstander og prikker den i mål. Derefter laver nogle taktiske ændringer, da vi går op og jagter udligningen med 15 min igen. Da de rammer os på en kontra lang bold. Som lander mellem forsvar og målmand og begge tøver, hvor modstanden kommer i mellem og lopper den over Lau. 3-1.

I kampens overtid reducere vi til 3-2 da vi erobre bolden oppe på deres bane og enam kommer mod baglinje og ligger den på bagerste stolpe hvor Markus står og score 3-2 hvilket bliver kampens resultat.

Vi vil hjem og arbejde videre på vores kommmikation samt dødboldsituationer Vores næste kamp er hjemme mod sønderjyske liga u-15 pokal kamp. Kampen bliver spillet på Linak tirsdag d.16 november kl 17.30.

Målscore

Lukas Klarskov Nielsen 1

Markus Holm Schimdt 1

U17

U17 Fredericia - FC Sønderborg 2-0 (2-0)

Søndag skulle vi en tur til Fredericia. Vi var ramt af skader og afbud. Og havde kun 12 spiller med. Normalt er det en modstander, som vi spiller godt imod. Men vi ramte slet ikke dagen. Vi var ikke klar fra start og tabte hurtigt de fleste mand/mand dueller. De spillede rigtig mange dybe bolde, og vi blev ramt af deres hurtige opstillinger. Vi kom selv til en del chancer, men var slet ikke kynisk nok.

En kamp hvor vi spillede langt under vores sædvanlige niveau. Men kan kun se fremad,og være mere klar til næste kamp. Som allerede spilles på onsdag imod Skanderborg på Linak Kunstgræs.

U19

Herning Fremad vs FC Sønderborg 14-0 (4-0)

Mandag aften kører vi afsted til Herning hvor vi skal møde topholdet, med 12 mands i truppen. Vi blevet hårdt ramt med afbud. Men med god hjælp fra nogle spillere fra U17 møder vi op til kampen.

Vi starter kampen hvor vi prøver at spille fodbold langs jorden selv om vi godt vidste at det ville være svært. Allerede efter 3 minutter laver vi en kæmpe fejl på midtbane og de straffer os med en scoring. I de næste 10 min laver vi mange teknisk fejl og lad dem at tage intiativ, samtidig hvor vi er meget passiv hvor de score både til 2-0 og 3-0. Kort inden til halvleg få det også scoret til 4-0 som blev halvlegs resultat.

Vi snakkede i halvlegen at hvis vi ikke stå sammen, så vil det blive en lang kamp og det var nemlig det, der skete. Man kunne tydelig se hvor vigtig er den relation mellem spillerne der ikke var vant til at spille sammen, vi hængede slet ikke sammen, og løbet hver for sig, havde det rigtig svært at få lavet 3 sammenhængende aflevering. Og når man spiller man mod topholdet i rækken og man ikke præstere som holdet, så kan man risikere at tabe så stor som vi gjorde.

Det har været en dyre lærepenge, men vi rejser os. Det er nu Sønderborg skal stå sammen, det er nu vi skal støtte vores drenge, det er nu vi viser hvem man virkelig er!

 

 

 


Sportschef

Erik Nielsen
Tlf. 42 91 16 31
Mail: fcssportschef@gmail.com

Head of Coaching

Johnny Mølby

Mail: Johnnymoelby@gmail.com

 

Pressechef

Marius Vestergaard
Tlf. 30 50 71 17
fc.sonderborg.marius@gmail.com

Kampfordeler

John Hansen
Tlf. 40 37 08 06
fcs@sport.dk